VESTI DRUŠTVO 10. ETNO SUSRETI u Niškoj Banji

10. ETNO SUSRETI u Niškoj Banji

435
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tradicionalna, deseta po redu manifestacija „Etno susreti“ održaće se 1. i 2. septembra 2017. godine na centralnom šetalištu u Niškoj Banji.

Cilj „Etno susreta“ je očuvanje kulturne baštine i negovanje etno tradicije naših krajeva. Etno susrete predstavljaju način da se promoviše i turistički potencijali koji Niška Banja tek treba da iskoristi.

Na štandovima na centralnom banjskom šetalištu moći će da se pronađu tradicionalna nošnja, ukrasi, ukusna domaća hrana i još mnogo toga što karakteriše Srbiju i njenu tradiciju.

Deseti „Etno susreti“ u Niškoj Banji ove godine okupiće više od 100 izlagača iz cele Srbije. U takmičarskom delu snage će odmeravati domaći kuvari i stare zanatlije. Biraće se najbrža pletilja i vezilja.

Drugi dan je predviđen za održavanje FOLKLORIJADE (nadigravanje folklornih grupa u mlađoj i starijoj kategoriji).

Opština Niška Banja i Niška pivara imaju cilj da što zanimljivijim i sadržajnijim programom privuku, pre svega, stanovnike obližnjih mesta, te da ovo poznato lečilište ponovo bude puno.

Organizator Etno susreta je udruženja žena „Kruna“ iz Niške Banje, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja. U prilogu se nalazi detaljan program i satnica „Etno susreta“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here