16 godina od smrti Ivana Krstića Belog

16 godina od smrti Ivana Krstića Belog

159
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mesec dana pre svog 20. rođendana fudbaler Radničkog i omladinski reprezentativac Jugoslavije Ivan Krstić Beli tragično je preminuo za vreme treninga od udara groma na pomoćnom terenu Radničkog.

Posle završene sezone, fudbaleri su na treningu igrali utakmicu oženjeni protiv neoženjenih. Počela je da pada jaka kiša, a u jednom trenutku začuo se jak udar koji je sve igrače oborio na travu, a neki su i bili u nesvesti nekoliko minuta. Ispostavilo se da je munja udarila pravo u Ivana i usmrtila ga na licu mesta.

Plenio je igrom i ponašanjem na terenu, a svojim zalaganjem i učinkom izborio je mesto u prvom timu i postao kapiten. Bio je predvodnik mlade generacijeRadničkog, a fudbalski stručnjaci često su ga upoređivali sa Piksijem – piše između ostalog u tekstu na sajtu kluba povodom godišnjice smrti.

Ranijie su se organizovale utakmice u znak sećanja a na Belog, a sada je postala praksa da se objavom na sajtu podseti na godišnjicu smrti poslednje “desetke” Radničkog.

Posle ovog tragičnog događaja, dres sa brojem 10 je povučen iz upotrebe, do skoro, kada je taj dres obukao Krstićev sin koji je ime dobio po ocu.

U znak sećanja, Fudbalska škola Radničkog nosi njegovo ime, kao i ulica u naselju Medoševac u kojoj je živeo.

Navijači niškog tima na svakoj utakmici simbolično ćute uvodnih 10 minuta, a navijanje počinju skandiranjem Krstićevog imena.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR