VESTI DRUŠTVO Aerodrom Niš drugi u Evropi po rastu broja putnika

Aerodrom Niš drugi u Evropi po rastu broja putnika

1212
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prema izveštaju „ACI Europe“-a za februar ove godine niški aerodrom „Konstantin Veliki“ nalazi se na drugom mestu u Evropi odmah iza aerodroma Bukurešt po rekordnom rastu broja putnika iako pripada kategoriji aerodroma grupe 4 odnosno aerodroma sa manje od 5 miliona putnika na godišnjem nivou.

Upravo se u toj četvrtoj grupi, gde je na prvom mestu aerodrom Bukurešt sa rastom broja putnika od 1041,9%, nalazi Niš na drugom mestu sa rastom od neverovatnih 354,4% u odnosu na februar 2016.godine. Takođe, kada se pogleda TOP 5 aerodroma sa najvećim brojem rasta u svim grupama, aerodrom „Konstantin Veliki“ je ubedljiv na drugom mestu ostavljajući iza sebe neke velike aerodrome poput moskovskov Vnukova, londonskog Getvika, ciriškog aerodroma i drugih (pogledajte tabelu).

U izveštaju „ACI Europe“-a između ostalog se navodi da je i pored manjeg broja dana(samo 28 dana) u februaru broj putnika u celoj Evropi porastao za 9% odnosno u zemljama EU je taj rast bio 9,3%, a u zemljama ne članicama EU 7,9%.

Podsetimo da poslednji zvanični podaci sa niškog aerodroma govore da je za prva tri meseca letelo preko 66.000 putnika, što je poređenja radi taj rezultat prošle godine ostvaren tek za 6 meseci poslovanja.

Izvor: Fly from Niš

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here