Aerodrom Niš uvodi novu sezonsku liniju Niš-Kaluga

171
0
PODELI

Aerodrom Niš uvodi novu, sezonsku čarter liniju na relaciji Niš-Kaluga. Na ovoj liniji saobraćaj će obavljati nova avio – kompanija iz Rusije Red Wings Airlines. Prvi avion ove ruske kompanije sleteće na niški aerodrom 3. januara u 12:35.

Kompanija Red Wings će na ovoj liniji leteti modernim avionom Suhoj Superdžet 100. Za sada su planirana dva čarter leta 3. i 10. januara, saopštilo je JP Aerodrom Niš.

Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, Vladica Đurđanović rekao je ranije da se očekuje dolazak 93 turista iz Rusije, ali i da eventualni turisti iz Srbije koji žele da posete ovaj grad neće biti u prilici da koriste ovu liniju.

PR aerodroma Kaluga, Jelena Galanova rekla je da se deo avio karata namenjenih građanima Rusije, njih 40-tak, mogu kupiti preko njihovog sajta i na još jednom specijalizovanom sajtu za prodaju avio karata. Ranije je za agenciju Sputnjik Srbija izjavila da će na ovom čarteru leteti i deca iz Kaluge koja će boravati na Kopaoniku.

– Smatramo da bi Srbija mogla da postane privlačna destinacija za nas zbog bezviznog režima i skijaških centara. Ukoliko prvi letovi budu uspešni, bićemo spremni za pregovore o nastavku čarter letova. -rekla je između ostalog Galanova za portal Sputnjik Srbija.

Avion tipa Suhoj Superdžet 100 je kapaciteta 93 sedećih mesta u ekonomskoj klasi.

Podsetimo da su prošle zimske sezone ruski i srpski tur-operateri organizovali turističke čarter letove u saradnji sa avio-kompanijom Yamal na destinaciji Moskva – Niš – Moskva. Tada je sa niškog aerodroma na ovim čarte letovima letelo više od 550 putnika.

kaluga2

Ruski mediji o Nišu

Ruski sajt vest-news.ru navodi da je naš grad poznat po skijališkim centrima, ali i banjama. Ovaj sajt podseća da je između Srbije i Rusije na snazi bezvizni režim kada je reč o turističkim posetama.

-Grad Niš ( Srbija ) je poznat po svojim skijališta i mineralnih izvora . U blizini Niša je poznati ski centar Kopaonik , koji je popularan među svim Ljubitelji zimskih sportova . Važna karakteristika Srbije je takođe bezvizni režim sa Rusijom , ako je glavna svrha boravka u zemlji je turizam .-navodi sajt vest-news.ru

Aerodrom Kaluga 200km jugozapadno od Moskve

Aerodrom Kaluga udaljen je 200km jugozapadno od ruske prestonice Moskve. Ovaj aerodrom je zvanično otvoren 27.maja ove godine posle 13 godina kada je zbog lošeg finansijskog poslovanja 2001.godine zatvoren. Prvi komercijalni letovi sa ovog aerodroma su otpočeli maja ove godine na linijama do Sankt-Peterburga , Sočija, i Braunšvajga grada u Nemačkoj.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde