VESTI POLITIKA Ambulante kao deo kampanje

Ambulante kao deo kampanje

124
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Politička prepucavanja u Nišu počela su da se tiču i zdravlja potencijalnih glasača. Direktor Doma zdravlja odlučno demantuje optužbe Narodnog pokreta Srbije.

Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije pod nazivom „Niš, moj grad“ i predsednik ovdašnjeg Odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) optužio je lokalnu vlast da manipuliše građanima, jer otvara nove ambulante tako što zatvara već postojeće!

Iako Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja, energično demantuje ove navode i kaže da je ambulanta u naselju Milka Protić zatvorena zbog renoviranja, Jovanović tvrdi da je kompetentan da priča o ovom problemu jer je svojevremeno – dok je on bio deo vlasti kao lider URS – sagrađeno pet novih ambulanta: u Ulici Majakovskog, u naselju Branko Bjegović, u Niškoj Banji…

[lightbox thumb=“http://niscaffe.com/wp-content/uploads/2016/04/srb-ambulante-1.jpg“]

Međutim, sada se u postojećim objektima, u mesnim kancelarijama, kao na primer u Čokotu, prepravljaju prostorije i pretvaraju u ambulante, a u drugim naseljima ih zatvaraju. Tako su sada u problemu stanovnici naselja Milka Protić, jer više nemaju gde da se leče… Uostalom, na obaveštenju gospodina Jerkana o rekonstrukciji nema ni datuma početka, ni datuma završetka radova – tvrdi Jovanović.

I, zaista, žitelj pomenutog naselja, Desimir Momčilović, kaže da su ljudi dovedeni u zabludu jer ne znaju gde su im kartoni, niti gde u međuvremenu da se leče. Zato su, veli, odredili tri predstavnika koji će se obratiti predsedniku opštine Palilula, direktoru Doma zdravlja, kao i upravniku KP doma…

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan se takođe slaže da je u pitanju manipulacija, ali ne sa njegove strane.

[lightbox thumb=“http://niscaffe.com/wp-content/uploads/2016/04/srb-ambulante-2.jpg“]

Razumem to što je u toku predizborna kampanja, ali nema smisla uznemiravati ljude jer nismo zatvorili nijednu ambulantu. Naprotiv, otvaramo nove, kao nedavno u Čokotu – objašnjava prozvani direktor DZ i precizira da, iako ambulanta u naselju Milka Protić ima tek oko 250 kartona i po tome ne ispunjava kriterijume da opstane, ipak neće biti ugašena.

Kaže, u tom delu grada ima mnogo starijih Nišlija, kojima je neophodna primarna zdravstvena zaštita, ali je do privremenog zatvaranja moralo doći jer je zgrada oronula, pa se strahovalo za bezbednost. U međuvremenu, o dinamici radova već je razgovarano sa upravom Kazneno-popravnog doma i rukovodstvom opštine Palilula.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here