VESTI DRUŠTVO Bubrege presadili 100 puta

Bubrege presadili 100 puta

80
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novi veliki uspeh tima za transplantaciju Kliničkog centra u Nišu. Nebojši Vasiću iz Donja Budruge kod Gnjilana organ dao otac Trajko.

Nebojša Vasić (35), otac troje dece, jedan je od tačno 100 pacijenata kojima je u Kliničkom centru u Nišu, od 2007, presađen bubreg. I, uspešno se oporavlja – zahvaljujući timu prim. dr Gorana Paunovića, ali i svom osu Trajku (61), koji je bio donor organa.

Inače, Nebojša se iznenada razboleo 18. januara ove godine i, za samo nekoliko meseci je – uprkos dijalizi – transplantacija postala jedina šansa za nastavak života.

Otac mi je po drugi put darivao život – kaže mladi čovek, srećan zbog činjenice da se uskoro ponovo vraća normalnom životu…

A Trajko Vasić – koji se, u susednoj sobi, takođe uspešno oporavlja od hirurškog zahvata – smatra da nema roditelja koji bi mislio na sebe kada je dete u pitanju. Ima, veli, još dve ćerke i jedino mu je bitno da oni budu živi i zdravi!

Sin i otac sa Kosmeta se uspešno oporavljaju u dve susedne sobe KC u gradu na Nišavi.

srb bubreg

Šef tima za transplantaciju, primarijus dr Goran Paunović – povodom stotog zahvata – kaže da se broj transplatacija nekome može učiniti skromnim, ali treba uzeti u obzir činjenicu da su davaoci uglavnom bili srodnici, jer nema dovoljno kadaveričnih davalaca.

U ovom regionu trenutno ima 200 obrađenih pacijenata, koji čekaju presađivanje – precizira dr Paunović, dok docent dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju, ističe da je u novom objektu već obavljeno 20 trasplantacija, te da se u Nišu uveliko pripremaju i za presađivanja jetre.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here