Bugari i Grci „okupirali“ Niš

148
0
PODELI

Na svakom koraku u Nišu poslednjih dana čuje se najviše bugarski ali i grčki jezik. Nišlije su navikle da u dane praznika najviše ima turista iz Bugarske ali je ove godine iznenadilo prisustvo velikog broja Grka.

„Na svakom koraku čuje se grčki ili bugarski jezik. Puni su kafići i kafane stranih turista. Kažu najviše im se sviđa naša hrana a mi to u Nišu volimo da čujemo“, kažu uz osmeh niški ugostitelji.

Turistička organizacija u Nišu je i pre praznika najavljivala dolazak brojnih turista, tada su procene bile da će u grad na Nišavi doći i do 3.500 turista, najveći broj njih, oko 70 odsto iz inostranstva.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu je svakako doprineo da ova brojka bude baš ovakva, a sa lepšim vremenom i povećanjem smeštajnog kapaciteta, ova brojka može značajno da se uveća tvrde niški ugostitelji.

Poslednji neradni dan 2. januar za većinu Nišlija jeste bio rezervisan za odmor i druženje, već sutra mnogi će na posao.

Većina sugrađana je Novu 2018. godinu sačekalo u najužem porodičnom krugu, nakon odmora koji je potrajao dva dana već sutra mnogi će na posao.

Brojni lokali i prodavnice su u Nišu bile otvorene iako je državni praznik, već u sredu 3. januara radni je dan za sve.

Školarci su i dalje na raspustu do 9. januara, dok vredne niške domaćice već razmišljaju o trpezi za Badnje veče.

 

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde