Bugari „okupirali“ Staru planinu

199
0
PODELI

Na stazama Stare planine ovog vikenda komšije Bugari dominiraju. Sudeći po brojkama od prošle godine, dolazak velikog broja bugarskih turista očekivan je i ove zime.

Većina njih smeštena je u privatnom smeštaju, dok je prenoćište u Hotelu Stara planina ipak privilegija onih sa dubljim džepom. Kraći put preko Kalne i dalje je u lošem stanju, pa se preporučuje onaj duži za tridesetak kilometara preko Knjaževca.

[ad id=“6195″]

Veliki broj turista iz Bugarske i ove zime skija na Staroj planini. I ovog januara parkirane su brojne kamp prikolice na parkingu hotela u samom centru skijališta. Oni su zadovoljni uslugom u ovom ski centru i svake godine dolaze u sve većem broj.

„Cene su pristupačnije nego u skijalištima u Bugarskoj a nama je draže da dođemo ovde, jer je ovaj ski centar još uvek novost za nas,“ kaže jedan od bugarskik skijaša.

Noćenje sa doručkom u privatnom smeštaju je od 10 do 20 evra po krevetu a naši skijaši bi voleli da su cene na samom skijalištu nešto niže.

„Kafa u Felkenštajneru košta kao da skijaš na Aspenu, jedan Zaječarac čak 250 dinara, mislim da je to preskupo za naše uslove,“ kaže za Niške Vesti jedan od niških skijaša koji trenutno boravi na Staroj planini. U drugim lokalima može da se pojede i popije po nešto pristupačnijoj ceni, tvrde turisti. 

Naši skijaši nezadovoljni su i što je parkiralište udaljeno čak 500 metara od gondole gde najveći broj ljudi prvo dođe. Oni koji sa decom dođu na skijalište teško donesu opremu do žice jer je prirodan pad blag i potrebno je pešačenje od desetak minuta, što dodatno umara.

mapa

U ski centru na Staroj planini rade sve instalacije, obe četvorosedne žičare Konjarnik i Babin zub, ski liftovi Sunčana dolina i Rudine kao i gondola Jabučko ravnište. Ovaj centar danas radi punim kapacitetom. Od devet staza i četiri ski puta van upotrebe su samo dve staze.

Na stazama ovog ski centra ima od 30 do 35 centimetara utabanog snega, van staza sneg je visine 51 centimetar.

Cene ski pasa uvek su jeftinije nego na Kopaoniku. Jednodnevna ski karta košta 1.560 dinara za odrasle, poludnevna 1.320 dinara a samo jedna vožnja ski liftom do vrha je 280 dinara.

ski_pass

I ove godine JP Skijališta Srbije organizovalo je ski školu (Snow Sports Academy).

Izvor: Niške vesti

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde