Cena grejanja niža i pre najave grada

108
0
PODELI

Gradonačelnik grada na Nišavi predložio umanjenje računa, ali iz Toplane kažu da su to već uradili. U „Forumu“ izračunali da Nišlije i dalje skupo plaćaju tople stanove.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić najavio je retroaktivno umanjenje cene grejanja za novembar i decembar zbog pada vrednosti gasa na svetskom tržištu. Radovanje oko 30.000 korisnika ovog sistema grejanja bilo je kratkotrajno, jer se ispostavilo da je niža cena gasa već uračunata na novembarskim računima.

Prema gradonačelnikovoj računici, cena varijabilnog dela od 5,56 dinara po kilovatu Nišlijama će se u januaru računati po ceni od 5,12. Manje će platiti i oni koji su se odlučili da im se toplotna energija iz gradske toplane naplaćuje po kvadratnom metru, tj. oni će ubuduće umesto stare cene od 88,17 dinara po kvadratu plaćati 83,73 dinara. Zbog retroaktinog umanjenja, Perišić je najavio i da će se svim korisnicima plaćena razlika u tom periodu refundirati kroz januarski račun.

– Ako ste imali istu potrošnju u novembru i decembru, na primer po 8.000 dinara, a sada će vam računi biti po 7.000 dinara, to znači da će vam za januar, kada vam je račun 7.000 dinara, biti umanjen za novembar 1.000 i za decembar još 1.000 dinara, pa ćete platiti 5.000 dinara – objasnio je prof. dr Perišić.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde