ČUDNO OBJAŠNJENJE Železnice: Rampa ne radi, ali voz nije opasan

ČUDNO OBJAŠNJENJE Železnice: Rampa ne radi, ali voz nije opasan

66
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena kada je voz prolazio preko pružnog prelaza u Nišu na kom je rampa bila podignuta, objasnile su „Železnice Srbije“.

Voz koji je prošao preko pružnog prelaza u Njegoševoj ulici u Nišu 15. aprila ujutro dok su rampe bile podignute, nije ugrozio bezbednost javnog saobraćaja jer je mašinovođa bio obavešten o neispravnosti na uređaju putnog prelaza, kazao je v. d. generalnog direktora „Infrastruktura železnice Srbije“ Dušan Garibović.

2e491512621284223f09d8d911ef6247

Garibović objašnjava da je mašinovođa putničkog voza na liniji Niš-Dimitrovgrad pisanim putem bio obavešten da uređaji na putnom prelazu ne rade, nakon čega je postupio po predviđenim bezbedonosnim procedurama.

U sličnim situacijama, a u cilju očuvanja bezbednosti u drumskom i železničkom saobraćaju, propisana je procedura po kojoj je vozno osoblje dužno da postupi po članu 63 Saobraćajnog pravilnika 2, tj. da se voz zaustavi neposredno ispred neobezbeđenog putnog prelaza, oprezno nastavi dok vučno vozilo ne pređe putni prelaz, a zatim nastavi vožnju propisanom brzinom. Razlog neispravnosti uređaja na putnom prelazu su radovi koji su izvođeni 15. aprila u stanici Niš, a koji su završeni istog dana u 14 časova – naveo je direktor Garibović.

c53ad17c7fc333cd6bc42b98d4bfa915

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR