VESTI POLITIKA Dačić u Nišu: Nije nas špijunirala makedonska Vlada

Dačić u Nišu: Nije nas špijunirala makedonska Vlada

170
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prebacio je sumnje za špijunažu sa makedonske Vlade na njene obaveštajne službe i neimenovani “strani faktor” prilikom prvog susreta “oči u oči” makedonskih i srpskih vlasti, na sastanku sa Nikolom Dimitrovim, ministrom spoljnih poslova Makedonije, a posle “diplomatskog rata” u kojem je Srbija povukla ambasadora iz Skoplja.

Dačić je posle sastanka sa kolegom iz Skoplja istakao je da je reakcija Beograda nastala iz straha da Srbiju ne uvuku u globalne političke igre i da ne bude kriva za eventualne nemire u Makedoniji. On nije želeo da kaže ko je misteriozni strani faktor koji je izazvao krizu.

Ne želimo da budemo kolateralna šteta raznih igara, naša saznanja govore da je zabeležena ofanzivna obaveštajna aktivnost ne samo protiv osoblja srpske ambasade u Skoplju, već i protiv naših visokih funkcionera. Mogu da vam kažem koji je strani faktor umešan, ali neću – kaže Dačić.

Spekulacije da je Srbija došla do saznanja da je Makedonija špijunira tako što je Srbija špijunirala Makedoniju, Dačić je objasnio konstatacijom da se mora praviti razlika između njihove “ofanzivne obaveštajne delatnosti “ i naše “kontraobaveštajne”.

Dačić je naveo da je dobio zadatak od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da radi na poboljšanju odnosa i uputio je poruku prijateljstva makedonskom narodu.

Sa severa vam ne preti nikakva opasnost, Srbija ne osporava ništa u vezu sa Makedonijom, mi smo prijatelji i treba da sarađujemo i branimo naše interese – rekao je Dačić.

Ipak, dodao je da Srbiju boli što je Makedonija priznala Kosovo ali da to, kao ni da li će Makedonija glasati za prijem Kosova u UNESCO nije bila tema današnjeg razgovora dvaju ministara.

Izvor: Južne vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here