Dalekovodom iznad kuća ugrožavaju zdravlje meštana Pasi Poljane

Dalekovodom iznad kuća ugrožavaju zdravlje meštana Pasi Poljane

262
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Meštani niškog naselja Pasi Poljana zabrinuti su za svoju bezbednost i zdravlje, jer se ovih dana iznad njihovih kuća montira dalekovod jačine 2 puta 110kV. Dok oni ukazuju na pravne propuste, stručnjaci upozoravaju na štetan uticaj elektromagnetnog polja koje ljudima može da naruši zdravlje.

Kada su radnici počeli da uklanjaju stari dalekovod, meštani Pasi Poljane bili su srećni, jer su verovali da više neće biti žica iznad njihovih glava. Međutim, ubrzo je usledio šok kada su videli da radnici postavljaju nove, još veće stubove.

dalekovod2

Stari dalekovod kada je postavljen ovde nije bilo kuća. Kasnije su nama date dozvole za gradnju i nastalo je ovo, potpuno legalno naselje ispod dalekovoda. Svi smo strepeli od tih žica, a imali smo i smrtne slučajeve u naselju. Mislili smo da ćemo se uklanjanjem konačno osloboditi te opasnosti, a sada nam postavljaju duplo jači dalekovod – kažu meštani.

Oni su odmah krenuli sa sakupljanjem potpisa i svoju peticiju, u kojoj ukazuju na moguće štetne posledice, zabrinutnost za zdravlje svoje dece i iritantno zujanje dalekovoda, predali gradonačelniku Niša, Opštini Palilula i resornim upravama. Međutim, kako kažu, do danas im niko nije odgovorio.

dalekovod3

145 meštana Pasi Poljane je stavilo svoj potpis na peticiju u kojoj na samom kraju kažu da bi bili zadovoljni izmeštanjem dalekovoda za šta je potrebno pomeriti, kako kažu, svega 3 stuba.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR