Davaocu uzeli previše krvi?

107
0
PODELI

Dobrovoljnom davaocu krvi medicinsko osoblje u niškom Zavodu za transfuziju krvi „uzelo“ je duplo veću količinu krvi od propisane, zbog čega je donacija bila neupotrebljiva i bačena, tvrdi penzionisani radnik ove ustanove.

Rukovodstvo odbacuje optužbe i navodi da je reč o još jednom pokušaju narušavanja ugleda Zavoda. Prema navodima prof. Slobodana Milenkovića sve se dogodilo 12. novembra, a reč je o 40-godišnjoj Nišlijki. Tvrdi da je čak i njeno zdravstveno stanje bilo ugroženo, ali i da je donirana količina „tečnosti koja život znači“ upropašćena, jer se krv zbog veće količine, a manjka antikoagulansa, zgrušala, zbog čega je i bačena.

„Kao dugogodišnji radnik znam kakvi su propisi. u slučaju ove donatorke ta količina je iznosila 750 mililitara što je gotovo duplo više pa je količina hemikalije antikogulansa u kesi bila mala i zbog toga je krv bila neupotrebljiva“, navodi Milenković u otvorenom pismu medijima.

U Zavodu je potvrđeno da kontrola kvaliteta i istraga o ovom incidentu i dalje traje, a da će ukoliko se utvrdi da je bilo nepravilnosti biti preduzete neophodne mere.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde