DECA SE ISKASAPILA U AKVA-PARKU: Horor i sirene Hitne pomoć u Nišu

DECA SE ISKASAPILA U AKVA-PARKU: Horor i sirene Hitne pomoć u Nišu

131
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Posekotine su zadobili posetioci koji nisu poštovali proceduru boravka na „sporoj reci“.

Petnaestoro kupača povređeno je juče u mini akva parku na niškom bazenu „Čair“ neposredno nakon njegovog svečanog otvaranja. Prema informacijama iz Hitne pomoći, većina dece zadobila su lakše povrede u vidu ogrebotina, dok je četvoro imalo povrede palca koje su zahtevale ušivanje.

Direktor SC „Čair“ u okviru kojeg posluje i bazen, Dragan Perić kaže da njihove odgovornosti za ovaj nemili događaj nema, ali da su ipak preduzete mere u cilju bolje bezbednosti kupača.

Do povređivanja je došlo u delu akva parka pod nazivom „Spora reka“. Taj deo nije predviđen za hodanje, već za plutanje u gumi, jer postoji rešetka koja štiti pumpu koja pokreće vodu i stvara efekat reke. Te rešetke postoje kako bi zaštitile kupače jer je pumpa veoma jaka.

[lightbox thumb=“http://niscaffe.com/wp-content/uploads/2016/06/akvapark-1.jpg“]

Do povređivanja je došlo baš na tim rešetkama po kojima su kupači, uprkos zabrani, gazili – objašnjava Perić i dodaje da su rešetke odmah skinute i poslate na dalju obradu i plastificiranje kako ne bi ponovo došlo do povređivanja.

Mi smo pre izgradnje akva parka, posetili takve objekte u Jagodini i Sokobanji i ističem da je primenjeno sve ono što je i tamo urađeno. Dobili smo sve potrebne dozvole pre otvaranja mini akva parka – naglašava Perić.

On je izrazio žaljenje zbog ovog događaja.

Ja sam danas javno pozvao roditelje povređene dece i ostale koji su povređeni da dođu u SC „Čair“ kako bi im se izvinio, ali niko se nije odazvao. Namera mi je bila da ih obavestim i da su svi kupači osigurani i da će za pretrpljene povrede dobiti adekvatnu nadoknadu – kazao je Perić.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR