VESTI DRUŠTVO DETE RODILO DETE: Devojčica iz Niša (13) se porodila!

DETE RODILO DETE: Devojčica iz Niša (13) se porodila!

1522
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Devojčica iz Niša, stara svega 13,5 godina porodila se u Ginekološkoj klinici “Narodni front” i na svet donela devojčicu, tešku skoro tri kilograma.

„Blic“ je već pisao o njoj, kada je u poodmakloj trudnoći, u 38 nedelji, primljena u “Front”. Tada su svi lekari bili iznenađeni, jer je retko ko od njih imao prilike da vidi tako mladu trudnicu.

Sada, kada je dete donela na svet, u ceo slučaj moraće da se uključi i socijalna služba, s obzirom da se radi o maloletnom licu.

Tačno nakon dve nedelje, ona je ponovo primljena u porodilište i u utorak uveče rodila je zdravu devojčicu.

Tokom dana lekari su joj dali epidural, kako bi lakše podnela sve, ali se porođaj u jednom trenutku iskomplikovao jer je mlada mama odjednom dobila temperaturu, zbog čega je na kraju porođaj završen carskim rezom.

Kako saznaje „Blic„, beba je dobro, dok se devojčica nalazi u intenzivnoj nezi.

Kako je „Blic“ već pisao, ova maloletnička trudnoća nije sakrivena od roditelja, budući da je majka svakodnevno posećivala dok je bila u bolnici, a kako se saznaje, devojčica je i udata za dečaka starog 15 godina, sa kojim je sada i dobila dete.

Inače, prema statistici, u „Narodnom frontu“ u 2015. godini bilo je 2.293 maloletničkih trudnoća koje su se završile rađanjem. Čak 25 porodilja bilo je mlađe od 15 godina. Isto tako, 631 devojčica je odlučila da ne rodi bebu, odnosno prekinule su trudnoću. Od tog broja, dve su bile mlađe od 15 godina – piše „Blic“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here