DJaci bez krede i interneta, Grad ne plaća i traži štednju

147
0
PODELI

Časovi informatike bez interneta, pismene vežbe na dva lista iz sveske uz diktiranje, a ne štampanje zadataka, hladni radijatori i nedostatak sapuna, pa čak i krede, problemi su većine niških škola kojima Grad duguje stotine miliona dinara.

Sve ovo, upozoravaju direktori, utiče na kvalitet nastave, ne zato što nastavnici ne daju maksimum, nego zato što im nedostaju osnovna sredstva za rad jer, ističu, „svuda nešto fali“.

Za čas su potrebne i dodatne informacije, treba vam internet. Nema tonera, ne rade kopir-mašine, pa diktirate zadatke. Vraćamo se u period od pre 20 godina. A mi, direktori, bavimo se utuženjima, dugovima prema komunalnim preduzećima, a ne kvalitetom nastave – kaže predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Robert Džunić.

Njegove kolege morale su da se izbore sa problemima koji su doveli do toga da im računi tokom prošle godine budu u blokadi od 50 do 295 dana. U njegovoj školi „Kralj Petar I“ interneta nema nedelju dana, a telefon će, nada se, početi da radi sutra jer je račun za decembar konačno plaćen.

Problem je i nedostatak sredstava za higijenu koja se ona kupuju preko javne nabavke, a dobavljači su počeli da odbijaju saradnju sa školama jer im je poznato da one neće biti u stanju da ono što kupe i plate.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde