Elektronske kartice od marta u svim autobusima u Nišu

104
0
PODELI

Putnici niških gradskih autobusa mart bi trebalo da dočekaju sa novim karticama jer će u svim vozilima, kada plate vožnju, umesto dosadašnje kartice na kojima je kontrolor olovkom upisivao vreme vožnje, dobiti fiskalni isečak.

Ovakav način naplate se već dva meseca primenjuje na linijama koje voze autobusi JP “Aerodrom”, a već naredne nedelje nove kartice pojaviće se i na linijama koje vozi Ariva litas.

Za putnike i nije velika promena, ali se sprečava da kondukter od njih dobije i ponovo proda istu karticu. Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz, ističe da se za dva meseca primene na pojedinim linijama ispostavilo da je ovaj sistem naplate mnogo bolji od postojećeg.

Prema rečima konduktera izdavanje kartica ide mnogo brže, putnici manje čekaju, a i dosta je jednostavnije. Uz to, razne malverzacije sada nisu moguće zahvaljujući podacima koji se na karti nalaze – tvrdi Petronijevic.

Iako se najavljivalo da će ovakav način naplate do Nove godine biti primenjen u svim autobusima, moralo je da se sačeka.

Razlog za to je usavršavanje softvera i otklanjanje sitnih nedostataka – ističe Petronijević.

Vrednost tendera za nabavku uređaja za štampanje kartica je više od 10 miliona dinara, a finansiran je iz budžeta Grada.

[mom_video type=“youtube“ id=“pS-nUj7VkQ0″]

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde