VESTI DRUŠTVO GLANCANJE Niške Banje uoči sezone

GLANCANJE Niške Banje uoči sezone

1160
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Parkovi u Niškoj Banji uveliko se sređuju ali i deo „vodopada“ koji protiče blizu Instituta „Radon“.

Znatno bolja saradnja sa JKP „Mediana“, veći broj radnika koji su angažovani preko Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru javnih radova kao i bolja naplata Naknade za korišćenje javnih dobara, zaslužni su da svim gostima banje bude lepše i udobnije, kaže za Niške Vesti Dejan Jovanović predsednik ove Gradske opštine.

„Do sada je Institut „Niška Banja“ plaćao nekih 350 hiljada dinara na godišnjem nivou za korišćenje tople vode. Po zakonu oni su dužni da plaćaju naknadu za korišćenje prirodnih bogatstava što u našem slučaju jesu blato i topla voda, ta naknada je bila plaćana vrlo malo, sada imamo drugačiji dogovor“, rekao je Jovanović.

Institut „Niška Banja“ svakog dana dobija 60 litara lekovite vode u sekundi.

„Sada postoji ugovor po kome će Institut platiti milion i 200 hiljada dinara na račun Gradske opštine Niška Banje na ime ove naknade, a još dva miliona dinara uložiće u sređivanje parka gde ta voda protiče“, kaže predsednik ove niške opštine.

U okviru javnih radova preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je ukupno 15 radnika koji trenutno jesu na poslovima košenja. Oni će preko ovog programa biti upošljeni tri meseca.

Sportski centar Vrtop, takođe se uveliko sređuje ali su tu potrebna i neka značajnija ulaganja. Sportski savez Niša biće uključen u ovaj deo posla.

Izvor: Niške vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here