Google mape i Vlasinsko jezero

Google mape i Vlasinsko jezero

150
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pogledajte sliku, ja sam se juče iznenadio kada sam na Google mape slučajno video ovo:

Oni koji me malo bolje poznaju znaju da ja obožavam Vlasinsko jezero i da vrlo često gore idem, da poznajem veći deo jezera, posebno oko Stojkovićeve mahale i Čićinog grada. Ali kao i uvek Vlasina mi je nešto novo otkrila.Prošle nedelje sam pretraživao jezero na Google mape, interesovalo me je kako izgleda Vlasina iz ptičije perspektive.

I tako dok sam ispijao kaficu, i šetao po mapi, udaljavao i približavao određene delove jezera, za oko mi je zapalo nešto, učinilo mi se da u šumi kroz koju sam verovatno prošao najmanje dvadesetak puta, da vidim natpis. Naravno u prvom trenutku nisam video šta piše. Slikao sam sa alatom ,,Screenshot“ taj deo mape i okrenuo sliku za 180 stepeni i imao sam šta da vidim.

Ostatak nekadašnje Jugoslavije, cela šuma posvećena Titu.

Istraživao sam i evo šta sam pronašao:

Na prostoru oko Vlasinskog jezera prisutne su i veštački podignute četinarske sastojine koje izgrađuju smrča, beli i crni bor. Pošumljavanja četinarima obavljena su u vremenskom razdoblju od 1953. do 1974. godine. Najveće pošumljene površine su oko samog jezera i to kod Promaje, Bratanovog dela, Milenkove mahale i ispod Vlasine Rid.

Dakle verovatno je tada ovo i zasađeno. Možete i sami da potražite na Google mape, ja sam na slici ispod obeležio gde da pogledate.

ItR2Tbm

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR