Grad Niš će “Mediani” 4 godine vraćati dug od 350 miliona

117
0
PODELI

Dugovanje od blizu 350 miliona dinara koje Grad Niš ima prema Javno-komunalnom preduzeću “Mediana” biće isplaćeno od 2017. do 2020. godine, predviđeno je sporazumom koji će uskoro biti potpisan.

Grad “Mediani” duguje za poslove javne higijene i rad zimske službe, a ova cifra zbir je neisplaćenih obaveza za 2013, 2014. i 2015. godinu.

Imajući u vidu obavezu Grada da prema JKP “Mediana” izmiri nastala dugovanja, kao i likvidne mogućnosti budžeta, sačinjen je sporazum. Ovim sporazumom se stavlja van snage prethodni sporazum od prošle godine koji je regulisao dugovanja iz 2013. i 2014. godine – rekao je načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miograd Brešković.

Sličan sporazum je potpisan i 2014. godine kada je dug bio 180 miliona i trebalo je da bude isplaćen do 2018. godine.

On je istakao da se dug neće isplaćivati u ovoj godini, već da će prve uplate biti 2017. godine.

U 2017. godini godišnja rata bi bila 87 miliona i 412 hiljade, dok bi u naredne tri godine bila 86 miliona i 670 hiljada dinara – objasnio je Brešković.

Saglasnost na sporazum između Grada i “Mediane” dalo je Gradsko veće, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković istakao je da se dug prema ovom preduzeću stvorio, jer ono nije bilo ugroženo u odnosu na ostala.

Zašto se nije realizovalo više finansijskih sredstava prema “Mediani” pitanje je za gradonačelnika. Verovatno računajući da “Mediana” normalno funkcioniše za razliku od drugih preduzeća koja su bila u blokadi, s obzirom na priliv sredstava u budžetu kakav jeste, prioritet u plaćanju je bio prema drugim preduzećima – rekao je Slavković.

On kaže da dug ne sme više da se uvećava “jer su i komunalna preduzeća ušla u RINO sistem i nema prostora za to”.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde