VESTI EKONOMIJA Grad Niš će “Mediani” 4 godine vraćati dug od 350 miliona

Grad Niš će “Mediani” 4 godine vraćati dug od 350 miliona

103
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dugovanje od blizu 350 miliona dinara koje Grad Niš ima prema Javno-komunalnom preduzeću “Mediana” biće isplaćeno od 2017. do 2020. godine, predviđeno je sporazumom koji će uskoro biti potpisan.

Grad “Mediani” duguje za poslove javne higijene i rad zimske službe, a ova cifra zbir je neisplaćenih obaveza za 2013, 2014. i 2015. godinu.

Imajući u vidu obavezu Grada da prema JKP “Mediana” izmiri nastala dugovanja, kao i likvidne mogućnosti budžeta, sačinjen je sporazum. Ovim sporazumom se stavlja van snage prethodni sporazum od prošle godine koji je regulisao dugovanja iz 2013. i 2014. godine – rekao je načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miograd Brešković.

Sličan sporazum je potpisan i 2014. godine kada je dug bio 180 miliona i trebalo je da bude isplaćen do 2018. godine.

On je istakao da se dug neće isplaćivati u ovoj godini, već da će prve uplate biti 2017. godine.

U 2017. godini godišnja rata bi bila 87 miliona i 412 hiljade, dok bi u naredne tri godine bila 86 miliona i 670 hiljada dinara – objasnio je Brešković.

Saglasnost na sporazum između Grada i “Mediane” dalo je Gradsko veće, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković istakao je da se dug prema ovom preduzeću stvorio, jer ono nije bilo ugroženo u odnosu na ostala.

Zašto se nije realizovalo više finansijskih sredstava prema “Mediani” pitanje je za gradonačelnika. Verovatno računajući da “Mediana” normalno funkcioniše za razliku od drugih preduzeća koja su bila u blokadi, s obzirom na priliv sredstava u budžetu kakav jeste, prioritet u plaćanju je bio prema drugim preduzećima – rekao je Slavković.

On kaže da dug ne sme više da se uvećava “jer su i komunalna preduzeća ušla u RINO sistem i nema prostora za to”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here