VESTI EKONOMIJA Grad Niš: Pruga će biti izmeštena do 2022. godine

Grad Niš: Pruga će biti izmeštena do 2022. godine

239
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Da li će konačno biti rešen višedecenijski problem Nišlija, pruga posred grada, od sada zavisi samo od onih koji vode Niš, jer je, kako kažu čelnici grada, novac obezbeđen, otkup zemljišta treba da počne ove godine, nova pruga oko Niša će se graditi od 2019, a treba da bude završena 2022. godine.

Železnička obilaznica oko Niša dužine 22 km biće građena od sela Prosek do Popovca, preko naselja Pantelej i, kako je rečeno u Gradskoj kući, koštaće 80 miliona evra. Izgradnju će finansirati Evropska investiciona banka i država Srbija, odnosno njeni građani kroz budžet. Ipak, još uvek nije poznato koliko novca Srbija uzima kao kredit, a koliko para Evropska banka daje “nepovratno”.

Posle višedecenijske priče i raznih izbornih kampanja, a da za sve to vreme nije ništa urađeno, krajem 2018, ili početkom 2019. počeće izgradnja pruge – najavio je gradonačelnik Darko Bulatović.

Gradski većnik Miloš Milošević najavio je da će eksproprijacija zemljišta gde će prolaziti pruga početi ove godine i da će je sprovoditi Grad Niš. Za tu svrhu biće izdvojeno milijardu i 800 miliona dinara iz budžeta Srbije.

Železnice su ovlastile Grad da sprovodi eksproprijaciju, deo novca će biti potrošen ove, a najveći deo sledeće godine. Tu ima 1.600 parcela i 2.200 vlasnika, ukoliko ispoštujemo rokove i završimo eksproprijaciju u narednih godinu i po dana, izgradnja će početi 2019. Ne očekujemo probleme u realizaciji – kaže Milošević.

Izvor: Južne vesti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here