VESTI DRUŠTVO Grad Niš uskoro dobija tri nova sekretarijata?

Grad Niš uskoro dobija tri nova sekretarijata?

602
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Grad Niš bi, ukoliko predlog usvoji I Skupština grada, uskoro trebalo da dobije još tri nova sekretarijata. Prema rečima načelnika Gradske uprave Ljubiše Janjića, novi sekretarijati doprineće efikasnijem obavljanju poslova koji se tiču poreske administracije, ozakonjenja i investicija.

Gradsko veće podržalo je predlog da grad dobije još tri nova sekretarijata. Ukoliko ovu odluku usvoji i Skupština Grada, jedan od novih sekretarijata baviće se lokalnom poreskom administracijom.

Druga novina je sekretarijat za ozakonjenje. Prema Janjićevim rečima u Nišu postoji oko 70.000 nelegalizovanih objekata. Do sada je Sekretarijat za planiranje i izgradnju u opisu posla imao ozakonjenje, ali i brojne druge poslove, pa bi, kako kaže, formiranje sekretarijata koji bi radio samo poslove ozakonjenja bilo korisno.

Treći, novi, sekretarijat je za investicije.

On će se baviti praćenjem izgradnje od planske dokumentacije, preko imovinske pripreme, do realizacije“, kaže Janjić. Ističe I da su ljudi koji će raditi u novim sekretarijatima biti oni koji su već zapošljeni u Gradskoj upravi. Novih zapošljavanja, dodaje, neće biti.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here