Grad veličine oraha padao u Aleksincu, zasad nepoznato kolika je šteta

Grad veličine oraha padao u Aleksincu, zasad nepoznato kolika je šteta

551
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zasade šljive, kajsije, lešnika i drugog voća i vinograde juče je nekim Aleksinčanima “obrao” grad veličine oraha koji je padao skoro 3 sata. Zasad nije poznato koliku je štetu nevreme napravilo, jer u niškoj Poljoprivrednoj stručnoj službi, koja je zadužena i za teritoriju opštine Aleksinac, kažu da nisu ni znali da je padao grad.

Iako u Poljoprivrednoj stručnoj službi kažu da se proizvođači iz Aleksinca nisu javljali da se žale da im je grad koji je juče padao napravio veliku štetu, oni koji imaju zasade u ovom kraju su novinarima rekli da je dosta voćnjaka uništeno.

Nama je površina od nekih 80 ari sa zasadima šljiva maltene skroz uništena, ostalo što imamo nije nešto enormno. Žale se i sugrađani da su im propali vinogradi, a jedan čovek tamo prema Suhotnu ima dosta sadnica lešnika i kaže da mu je skoro sve propalo – priča Aleksinčanin Dimitrije Stojadinović.

Međutim, koliku je štetu na usevima napravilo nevreme i grad zasad nije poznato, jer stručnjaci iz Poljoprivredne službe nisu izašli na teren ni juče, a ni danas.

Mislim da je to vezano sa njihovim poslom, da su oni juče nešto drugo imali planirano pa zato nisu bili u Aleksincu. Ne znam šta da vam kažem, polovina njih je uzela odmor ove nedelje da spoje sa praznicima i ne znam sad na koga da vas uputim – kazali su u Poljoprivrednoj stručnoj službi.

U savetodavnom sektoru ove službe su kazali i da “prvi put čuju” od novinara da je grad padao u Aleksincu i da se iz tog kraja niko od proizvođača nije javljao sa nekim problemom.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR