Grb SFRJ na Tvrđavi omiljeno mesto za slikanje

Grb SFRJ na Tvrđavi omiljeno mesto za slikanje

265
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Grb Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koji je posle Drugog svetskog rata bio postavljen na zgradi Univerziteta u Nišu, a nakon raspada SFRJ skinut i zaboravljen, poslednjih meseci smešten je na niškoj tvrđavi gde je postao prava atrakcija.

Ispred grba napravljenog od betona, smeštenog pored ulaza u novootvorenu Gradsku baštu u Tvrđavi, od početka juna slikalo se više od 5.000 osoba, među kojima je bilo i turista iz Japana, Norveške, Bugarske…

Grb je maltene „preko noći“ postao omiljeno mesto za fotografisanje i pravljenje „selfija“, a slikaju „i stari i mladi“, ali prvenstveno pripadnici onih kojima je bivša Jugoslavija ostala u sećanju kao najbolja zemlja na svetu.

U Javno-komunalno preduzeće „Medijana“, čiji su radnici postavili grb na niškoj Tvrđavi, kažu i da niko od brojnih posetilaca Tvrđave nije imao ništa protiv toga što je grb SFRJ tu postavljen.

grb-sfrj-nis-tvrdava-foto-beta-avg-2016-1471261609-970285

„Dolazili su Japanci, Norvežani, Bugari, Makedonci… Ovih dana imali smo goste sa svih kontinenata. Bili su tu zbog ‘Nišvila’, a usput su posetili i Gradsku baštu i slikali se pored grba“, izjavio je direktor JKP „Medijana“ Bratislav Vučković.

Nikom ne smeta, niko se nije žalio

Prema njegovim rečima, niko od posetilaca do sada nije imao zamerku što je grb SFRJ postavljen u Gradskoj bašti. „Smatrali smo da on treba da bude na nekom vidnom mestu jer je deo naše istorije, a to mišljenje dele i građani“, rekao je Vučković.

„Medijana“ je Gradsku baštu otvorila u kompleksu u Tvrđavi koji je ranije korišćen za parkiranje vozila i kamiona.
Prilikom uređenja prostora površine oko 500 kvadrata, radnici „Medijane“ su u šiblju i travi pronašli ruinirani grb, ali ga nisu otpremili na deponiju, već su ga očistili, prefarbali i postavili pored kapije na ulazu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR