„Italnis“ ponovo zainteresovan za gradnju akva-parka u Niškoj Banji

„Italnis“ ponovo zainteresovan za gradnju akva-parka u Niškoj Banji

807
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kompanija “Italnis” sa kojom je 2013. raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, ponovo je zainteresovana za gradnju akva-parka na ovoj lokaciji. Prema najavama predstavnika ove kompanije Bojana Stanisavljevića, koja je bila deo „Zamparini grupe“, oni će se učestvovati u javnom pozivu za ustupanje zemljišta, ali sa novim partnerima. 

U gradnju akva-parka po starom projektu iz 2010. godine, objašnjava Stanisavljević, trebalo bi da krenu sa italijanskom kompanijom koja se bavi proizvodnjom vode. Ipak, on nije želeo da otkriva o kojoj je kompaniji reč.

Javićemo se kada bude raspisan poziv. Pošto su stari partneri odustali zbog onakvih gradskih otaca kakvi su bili u to vreme, našao sam nove i oni su veoma ozbiljni. Partner nam je italijanska firma koja ima pogone u Švajcarskoj i u Austriji, bave se proizvodnjom vode i izvoze je za Kinu i glavni su snabdevači Hajnekena – kazao je.

On je podsetio da bi, prema projektu, njegova kompanija u akva-park uložila 15 miliona evra, što zadovoljava minimalne uslove koje je postavio grad za ustupanje 5,4 hektara na Loznom kalemu. S bankarskim garancijama od 50 miliona evra, oni su, ističe, sigurni da će pobediti na javnom pozivu.

Mi ćemo sigurno pobediti, jer ne verujem da iko može da nam parira. Spremni smo i da platimo zemljište, s tim da bismo mi hteli da novac u celokupnom iznosu ostane Opštini Niška Banja za njen razvoj, jer nema potrebe da od banjskog zemljišta novac ide u gradsku kasu – kazao je Stanisavljević.

Nude uslove iste kao i 2010. godine, kada su, podsetimo, po ceni od 780 dinara po kvadratu kupili zemlju na Loznom kalemu, gde su planirali da prave vodeni park. Ipak, kako tada nisu na vreme platili naknadu za gradsko-građevinsko zemljište, a ni od grada nisu dobili potrebne dozvole, ugovor je raskinut, a kompanija je bila obeštećena.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR