Izgradnja akva-parka u Nišu trenutno zastala

Izgradnja akva-parka u Nišu trenutno zastala

107
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zbog završnih radova na akva-parku u Budvi koji bi uskoro trebalo da bude otvoren, trenutno su, kako kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, zastali planovi oko izgradnje niškog akva-parka, jer isti investitor radi na oba projekta.

Jedan od osnivača Kompanije „Aquaterra solutions d.o.o“ Sahret Hajdaršašić, krajem aprila, nekoliko dana pre izbora, zajedno sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem najavio je izgradnju akva-parka na Loznom kalemu vrednom “najmanje 9 miliona evra”.

Tada je potpisan i Memorandum od razumevanju i nakon toga, evo već skoro mesec i po dana, ni reči o ovoj investiciji.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da je reč o ozbiljnom isnvestitoru koji je sada fokusiran na svoj projekat u Budvi.

Direktno sam imao komunikaciju sa investitorom i on nas je, pošto zbog sezone otvara akva-park u Budvi, zamolio da ga u narednih mesec ili dva ne diramo, jer tamo ima veliku investiciju. Od jeseni počinjemo i ovog puta to je vrlo ozbiljno – kaže Slavković.

Naglašava da je isključivo angažovanje investitora u Budvi, što je višemilionski projekat, prolongiralo izgradnju niškog akva-parka, ali uverava da će investicija dogovorena u predizbornoj kampanji biti realizovana.

Na osnovu onoga što sam čuo i video, i podataka da bi ovoj firmi ovo bio treći akva-park u regionu i podršci iz Vlade Srbije, verujem da će se ovaj projekat realizovati – kaže Slavković.

Firma „Aquaterra solutions d.o.o“ osnovana je 2014. godine u Crnoj Gori. Prilikom potpisivanja pomenutog Memoranduma rečeno je da je ideja da se na Loznom kalemu izgradi akva-park na 5,5 hektara površine, kao i da bude zaposleno najmanje 60 ljudi koji će raditi preko cele godine i 140 preko leta, a Grad će ustupiti zemljište bez nadoknade.

Podsetimo, priča o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu u Nišu čula se još u vreme gradonačelnika Smiljka Kostića.

Zemljište je tada prodato firmi italijanskog privrednika Mauricija Zamparinija, vlasnika fudbalskog kluba „Palermo“ i tadašnjeg potpredsednika Fudbalskog saveza Italije. Međutim, gradonačelnik je poništio prodaju smatrajući da je zemljište prodato po niskoj ceni.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR