VESTI DRUŠTVO Do juna bez železničkog saobraćaja prema Skoplju i Solunu

Do juna bez železničkog saobraćaja prema Skoplju i Solunu

140
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević izjavo je da zbog radova na nekoliko deonica na železničkom Koridoru 10 od Niša do Preševa od juče do juna neće saobraćati međunarodni vozovi od Beograda ka Skoplju i Solunu.

Stanisavljević je za agenciju Beta izjavio da je vrednost radova koji će se na južnom delu Koridora 10 izvoditi u naredna dva meseca 26,4 miliona dolara, kao i da se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Radovi će se odvijati u dve faze. Danas počinje rekonstrukcija i modernizacija deonica Vranjska Banja – Ristovac, u dužini od 17,7 kilometara, kao i Bujanovac – Bukurevac, dužine 13,7 kilometara, a nakon toga počeće rekonstrukcija deonice između stanica Vinarci i Đorđevo – rekao je on.

Prema njegovim rečima lokalni putnički vozovi između Niša i Preševa saobraćaće u istom periodu samo do Leskovca.

Od juna do septembra, tokom letnje turističke sezone, odvijaće se samo radovi koji ne zahtevaju obustavu železničkog saobraćaja, i to u stanicama Leskovac, Vranjska Banja, Vranje, Bujanovac i Bukurevac. Međunarodni železnički saobraćaj odvijaće se normalno – rekao je Stanisavljević.

Druga faza rekonstrukcije južnog dela Koridora 10 kroz Srbiju počeće u septembru i trajaće do maja 2017.godine, kada se očekuje završetak rekonstrukcije i modernizacije predviđenih deonica, dodao je on.

Izvođač radova na rekonstrukciji pruge na železničkom Koridoru 10 je ruska kompanija „RŽD Internnacional“, koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita namenjenog modernizaciji srpske železnice.

Prilikom rekonstrukcije predviđenih deonica na Koridoru 10 biće angažovane i kompanije iz Srbije – „ZGOP“ iz Novog Sada, kao i „Energoprojekti niskogradnja“ i „MB Ratko Mitrović“ iz Beograda.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here