Kad stigne ledeni talas, toplane na jugu grejaće neprestano

126
0
PODELI

Zbog hladnog talasa koji meteorolozi najavljuju, leskovačka “Toplana” od sutra počinje da greje tokom cele noći, niška najavljuje da će ući u “neprekidni režim” čim temperature padnu, a isto kažu i u toplanama u Pirotu i Vranju.

Direktor Toplane u Leskovcu Nebojša Krstić kaže da će od subote uveče radijatori biti topli i noću, čime se, objašnjava, održava i toplotni sistem.

Iz niške “Gradske toplane” saopštavaju da će “u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi, ući u neprekidni režim proizvodnje i isporuke toplotne energije”.

Onog trenutka kada temperature budu veoma niske krenućemo da grejemo non-stop – kaže portparol niške Toplane Milena Pavlović.

Kada su temperature ekstremno niske obaveza je Toplane da greje celog dana, kako zbog građana, tako i da ne bi oštetila sistem, objašnjava direktor ovog preduzeća u Pirotu Radovan Nikolić.

490x370_prognoza-nis-minus

U slučaju da temperature budu ispod -7, kako bismo očuvali sistem, odnosno kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja sistema, moramo da grejemo neprestano – objašnjava Nikolić.

Direktor JP “Novi dom” u Vranju Nebojša Radovanović kaže da još nisu doneli odluku da radijatori budu topli celog dana i noći jer su spoljne temperature sada visoke, ali da će, čim za to bude bilo potrebe, krenuti sa neprekidnim režimom rada.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde