Kad stigne ledeni talas, toplane na jugu grejaće neprestano

Kad stigne ledeni talas, toplane na jugu grejaće neprestano

76
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zbog hladnog talasa koji meteorolozi najavljuju, leskovačka “Toplana” od sutra počinje da greje tokom cele noći, niška najavljuje da će ući u “neprekidni režim” čim temperature padnu, a isto kažu i u toplanama u Pirotu i Vranju.

Direktor Toplane u Leskovcu Nebojša Krstić kaže da će od subote uveče radijatori biti topli i noću, čime se, objašnjava, održava i toplotni sistem.

Iz niške “Gradske toplane” saopštavaju da će “u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi, ući u neprekidni režim proizvodnje i isporuke toplotne energije”.

Onog trenutka kada temperature budu veoma niske krenućemo da grejemo non-stop – kaže portparol niške Toplane Milena Pavlović.

Kada su temperature ekstremno niske obaveza je Toplane da greje celog dana, kako zbog građana, tako i da ne bi oštetila sistem, objašnjava direktor ovog preduzeća u Pirotu Radovan Nikolić.

490x370_prognoza-nis-minus

U slučaju da temperature budu ispod -7, kako bismo očuvali sistem, odnosno kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja sistema, moramo da grejemo neprestano – objašnjava Nikolić.

Direktor JP “Novi dom” u Vranju Nebojša Radovanović kaže da još nisu doneli odluku da radijatori budu topli celog dana i noći jer su spoljne temperature sada visoke, ali da će, čim za to bude bilo potrebe, krenuti sa neprekidnim režimom rada.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR