Karte za Vučićev miting bile numerisane, članovi tvrde „da bi se znalo...

Karte za Vučićev miting bile numerisane, članovi tvrde „da bi se znalo ko nije došao“

849
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dok članovi SNS-a kažu da su im numerisane karte za miting Aleksandra Vučića podeljene kako bi bilo evidentirano ko nije došao, poverenik ove partije u Nišu Zvezdan Milovanović to negira i kaže da su ulaznice podeljene “iz bezbednosnih razloga”.

Na mitingu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, koji je održan u sredu u Nišu, organizatori su na ulazu u halu “Čair” od pristalica uzimali karte na kojima su bili odštampani i brojevi.

Pojedini članovi SNS koji su prisustvovali skupu, tvrde, da su karte dobili u opštinskim odborima te partije. Tada im je, dodaju, rečeno da su karte numerisane kako bi se po broju znalo iz kog Odbora na miting nisu došle pristalice.

Ne mislim da bi bilo ko snosio bilo kakve sankcije da se nije pojavio. Cilj numeracije je bio da se samo zna ko koliko mesta ima u hali. Ali činjenica je da se znalo koji je čiji broj karte, odnosno da se zna ko nije došao na konvenciju – kazao je član SNS-a koji je tražio anonimnost.

Poverenik naprednjaka za Niš Zvezdan Milovanović, potvrdio je da su ulaznice podeljene “simpatizerima preko opštinskih odbora” konstatujući da je SNS „stranka sa ozbiljnom infrastrukturom“.

Ipak, on je negirao da su karte bile „personalizovane“ i da bi bilo ko bio kažnjen zbog nedolaska.

Taman posla, odakle posledice? Čak se i ne zna ko je dobio karte, nisu vezane za ličnost. Radilo se samo o broju. Šta mislite da imamo evidenciju broja koji dobija čovek? To je suludo, to samo nekom ko ima bolestan um može da padne na pamet – kazao je Milovanović.

Milovanović je rekao da su karte štampane kako bi “zbog bezbednosti kontrolisali broj ljudi koji ulazi na miting“, a na pitanje zbog čega su uopšte bile označene brojevima, što se od štamparije traži kao posebna usluga, kratko je odgovorio „jer se tako štampa“.

On je rekao da za prethodne mitinge SNS-a nisu štampane karte, jer je na njih „dolazilo mnogo manje ljudi“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR