Kazne za one koji ne čiste sneg i led

96
0
PODELI

Ako sneg i led ostane ispred ulaza u kuće, lokale ili zgrade, njihovi vlasnici i stanari mogli bi da prema niškoj Odluci o komunalnom redu plate kazne od 5.000 dinara za fizička lica, 10.000 dinara za preduzetnike i 50.000 dinara za pravna lica.

Od nedelje do danas komunalni policajci u NIšu izdali su 228 naređenja o uklanjanju snega, ali, kako kažu, nisu izdali nijedan prekršajni nalog, što znači da su Nišlije reagovale i očistile prilaze.

Međutim, tokom prvih snežnih dana u januaru bilo je izdato više od 500 naređenja, a njih petoro, koji su i pored upozorenja odbili da očiste sneg i led, dobili su prekršajne naloge da plate kaznu.

Prekršajne naloge smo pisali samo u ekstremnim situacijama, cilj je da upozorimo i radimo na preventivi – kažu komunalni policajci.

Većina radnika u niškim lokalima zna za svoju obavezu, a snalaze se i tako što trotoare u blizini zasipaju solju i pepelom.

Osim što treba da čistim održavaju prilaze zgradama, kućama i lokalima, vlasnici i stanari odgovorni su i ledenice na tim objektima.

Dužni su i njih da uklanjaju. Međutim, ako se nalaze na nepristupačnom mestu koje je nebezbedno očistiti, onda treba da bar obezbede mesto potencijalnog pada – objašnjavaju u komunalnoj policiji.

Fizička lica koja je ogluše o ovu obavezu mogla bi da plate kaznu od 5 do 30 hiljada dinara, preduzetnici – od 10 do 100 hiljada dinara, a pravna lica – od 50.000 do pola miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde