KC Niš dobio aparate vredne 10 miliona

147
0
PODELI

Klinički centar dobio je na poklon od preduzeća “Magna Pharmacia” dva hematološka analizatora, jedan biohemijski analizator i jednu rashladnu komoru, koji će olakšati i znatno ubrzati rađenje analiza krvi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Oprema je vredna oko 10 miliona dinara i upućena je Kliničkom centru Niš povodom jubileja – 25 godina rada koji će biti obeleženi krajem ove godine.

– Jedan od aparata koje smo dobili na poklon radi kompletne hematološke analize iz kapi krvi, što će olakšati dijagnostiku kod dece i starijih osoba jer se do sada uzimala isključivo krv iz vene. Drugi aparat, najnovije generacije, ima kapacitet rada od 80 uzoraka na sat vremena što je neuporedivo brže od svih aparata koje posedujemo, objasnio je director KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.
On je naveo da je aparati nisu dobijeni na korišćenje već su postali vlasništvo KC Niš a potrošni materijal koji se koristi je jeftiniji pa će se time i uštedeti na nabavkama.

686397_nis01-direktor-kc-nis-zoran-radovanovic-i-tijana-njego-strbac-predstavnica-donatora-foto-branko-janackovic_f

– Donator je za doniranu opremu obezbedio i besplatan servis i održavanje opreme za period od osam godina. Uz novu magnetnu rezonancu koje nam je kupilo Ministarstvo zdravlja, i dve nove operacione sale, obezbeđene takođe uz pomoć donatora, i ova donacija će nam po moći dad a budemo bliži građanima i povećamo kvalitet usluga, rekao je prof. dr Radovanović.
Predstavnica “Magne” Tijana Njego Štrbac, kazala je da su i ranije pomagali KC Niš ali da je ovo najveća donacija do sada.
– Želja nam je bila da doprinesemo unapređenju kvaliteta rada, rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde