Ko to hoće da „Simpo“ ide u stečaj

Ko to hoće da „Simpo“ ide u stečaj

78
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Blokada računa kompanije zbog potraživanja od oko 60 miliona dinara može da uruši ovog bivšeg giganta.

Kompanija „Simpo“ iz Vranja, se ne nalazi u pogodnoj finansijskoj situaciji ali je sigurno da neće ići u stečaj, jer ne postoje ekonomski razlozi za takav scenario, rekao je generalni direktor ove fabrike Slađan Disić.

On tvrdi da su najveći problemi prevaziđeni, kao i da je najveći deo obaveza ispunjen, te da firma ima realnu perspektivu za ostanak i osvajanje novih tržista.

Bez obzira što je blokiran račun, bez obzira što neki pokušavaju da naplate ono što nisu više od 10 godina kompanija neće stati“ poručio je Disić, naglašavajući da u toj strukturi naplate samo kamate iznose 50 odsto izdataka.

simpo-2

On nije hteo da politizuje poslovanje Simpa ali, kako kaže, ne može da shvati postupke lokalne samouprave koja je blokirala račun kompanije zbog potraživanja od oko 60 miliona dinara, te da taj postupak jedino može da uruši ovog bivšeg giganta.

“Ne znam koji su njihovi konkretni motivi ali ti postupci vode ka urušavanju firme i time se dovodi u pitanje sva radna mesta.” kazao je Disić i izrazio sumnju da neko zapravo želi da kompanija ode u stečaj kako bi se kasnije delovi firme kupili po mizernoj ceni.

Činjenica je da Simpo ima obaveze prema gradu koje nisu izmirene ali je taj isti grad do sada od kompanije naplatio 700.000 evra putem blokade računa.

„Ne znam kakav je interes grada, jer se blokadom računa firma dovodi u nelikvidnost i samo će usporiti naplatu duga“ ističe on.

simpo-3

Podsećanja radi, grad Vranje je prethodnih dana dobio je zaključak o odlaganju izvršnih rešenja lokalne poreske administracije prema akcionarskom društvu „Simpo“, u ukupnoj vrednosti od 67 miliona dinara. Rukovodstvo grada u tom potezu nije videlo nikakvo kršenje Zakona, ali je izrazilo sumnju da pojedine lokalne samouprave u kojoj je SNS na vlasti naplaćuju svoja potraživanja, dok Vranje u kome su na vlasti socijalisti to ne može.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR