Ko su kandidati za odbornike u Nišu?

Ko su kandidati za odbornike u Nišu?

151
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vozači dizalice, frizeri, kuvari, kondukteri, lekari, profesori, metalostrugari, novinari, menadžeri, studenti, penzioneri… Nišlije najrazličitijeg obrazovanja, njih ukupno 580 na 14 izbornih lista bori se za 61 mesto u gradskom parlamentu.

Za listu vladajuće SNS karakteristično je da je skoro 99 posto njih visoko obrazovano, a najviše je diplomiranih pravnika.

Na listi niških radikala najviše je kandidata sa diplomama tehničkih srednjih škola i fakulteta. Najprisutniji su mašinski tehničari, elektrotehničari, ali i mašinski inženjeri. Ima i kozmetičkih tehničara, vozača dizalice i izvršitelja.

U redovima sadašnjih i bivših članova Demokratske stranke, na listi ujedinjenih DS, SDS, NPS i LDP, nalazi se samo jedan lekar i jedan pekar. Ostali su pravnici, inženjeri, profesori, elektrovarioci…

Profesori univerziteta prednjače na prvim mestima kod SPS-a, ali nisu zanemareni ni novinari, glumci i penzioneri.

Na 4 dvotrećinske liste sa po četrdesetak kandidata nosioci lista su doktor stomatologije kod Levice, advokati kod Dveri- DSS i kod Udružene opozicije „Srcem za Niš“ i građevinski inženjer kod Nove stranke.

Na jednotrećinskim listama tri stranke proruske orijentacije kandidat za odbornika je samo jedna Ruskinja i to kod Jedinstvene ruske stranke. Na njihovoj listi dominiraju visoko obrazovani kadrovi, od lekara do profesora i pravnika. Nosilac liste Srpsko-ruskog pokreta je trgovac, a ima i konfekcionara, veterinarskih tehničara i knjigovođa.

Saradnik za OJ (odnosi sa javnošću, prim. aut.) je na visokom četvrtom mestu liste pokreta Dosta je bilo, a ima i umetnika, muzičara i TV reditelja.

Od 21 kandidata za Romsku stranku jedinstvo, 18 njih je u rubrici zanimanje napisalo SSS. Ova stranka je inače proglašena poslednja i pod rednim je brojem 14.

Republički i lokalni izbori održavaju se u nedelju 24. aprila.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR