Leskovčani premijerki aplaudirali, ona hvalila i građane i funkcionere

142
0
PODELI
Leskovcani strpljivo čekali dolazak premijerke, foto: B. Antić

Niska temperatura i sneg nisu sprečili više desetina građana da na samom ulasku u Leskovac strpljivo dočekaju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić. Leskovčani su premijerku pozdravili gromoglasnim aplauzom, dok je ona za njih, a i za predstavnike lokalne samouprave imala samo reči hvale.

Iako je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, krajem januara ove godine, više od 17.000 Leskovačana bilo bez posla, za premijerku Brnabić je ovaj grad primer dobre i odgovorne lokalne samouprave, koja ima povoljno poslovno okruženje, kako za privlačenje stranih investitora, tako i za razvoj porodičnih firmi.

Jedno od malih preduzeća koje je, tokom radne posete, obišla sa gradskim čelnicima je kompanija “Bane Komerc” koja se bavi proizvodnjom plastičnih vreća, najlona i kanapa, za koje je Brnabić imala samo pozitivne komentare, a koje posluje od 1992. godine bez, kako je rekao direktor kompanije, ikakve pomoći države.

Predsednica Vlade u Leskovcu dočekana aplauzima, foto: B. Antić

Leskovac je jedan od primera lokalne samouprave za porodične firme, za mala, srednja preduzeća. I drago mi je bilo da danas vidim firmu kao što je “Bane Komerc”, potpuno porodična firma koja ima proizvodne pogone na preko 7.000 kvadratnih metara – rekla je Brnabić.

Predsednicu Vlade aplauzima su dočekali i u Opštoj bolnici, gde je sa gradskim rukovodstvom obišla Infektivno odeljenje, u čije je renoviranje uloženo 45 miliona dinara, a koje će, prema rečima direktora Nebojše Dimitrijevića, pacijente primiti za 2 ili 3 dana. Iako je novac građana uložen u renoviranje jednog odeljnje, o opštem stanju u ovoj ustanovi govori i nedavno propadanje plafona na Grudnom odeljenju.

Sa predstavnicma grada ustanovljeno je šta je od objekata renovirano, koliko je bilo investicija i šta će raditi u budućnosti, a pozitivne komentare premijerka je uputila i rukovodstvu Leskovačkog kulturnog centra koje se, kako kaže, trudi da decentralizuje kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde