Lozni kalem dobija vodovodnu i kanalizacionu mrežu

156
0
PODELI

Lozni kalem, lokacija koja je odavno važi za jednu od najprivlačnijih investitorima koji dolaze u Niš, dobija komunalnu infrastrukuturu. Radovi su počeli pre desetak dana, a teren je danas obišao i gradonačelnik.

Više od 33 hektara zemlje na Loznom kalemu polako poprima izgled prave radne zone. Mašine su na terenu desetak dana, a u toku je izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže kao i okolnih ulica.

„U toku su radovi na polaganju vovodne, kanalizacione mreže, kolektorske I izgradnja nedostajuće infrastructure. Gradiće se I javno parkiralište, ali I okolne ulice, njih 7, kao I Banatska ulica sa gornje strane ukupne dužine oko 2 kilomentra I 900 metara.“, naveo je gradonačelnik Darko Bulatović, koji je obišao lokaciju.

Oko 200 miliona dinara biće izdvojeno za komunalnu infrastrukturu na Loznom kalem. Polovinu novca obezbeđuje grad, a druga polovine obeubeđuje se iz državne kase.

Iako vreme za radove nije idealno, prvi čovek grada naglašava da za sada sve ide po planu, a ukoliko se dinamika nastavi biće završeni u planiranom roku od 90 dana.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde