Male boginje među radnicima „Jure“

498
0
PODELI
Zasad potvrđeno da 10 radnika ima male boginje; foto: arhiva N1

Sve veći broj radnika „Jure“ u Nišu ne dolazi na posao zbog malih boginja, tvrde zaposleni u ovoj fabrici i ističu da su zabrinuti za svoje zdravlje. U kompaniji nisu želeli da govore o tome, a u Institutu za javno zdravlje pojašnjavaju da je zasad potvrđeno da ima 10 obolelih, a za još 20 njih se sumnja da imaju morbile.

Radnici “Jure” kažu da prethodnih dana veliki broj njihovih kolega nije došao na posao zbog malih boginja. Mnogi dolaze da rade iako imaju simptome morbila, pričaju radnici, pa su zabrinuti za svoje zdravlje, jer ne znaju kako da se zaštite.

Radnici strahuju za svoje i zdravlje svojih porodica, jer dosta ljudi dolazi na posao, a da ne znaju za epidemiju i da možda i oni nisu inficirani. Velika većina radnika se plaši da dođe na posao s obzirom na epidemiju i sumnjaju da uslovi rada isuviše utiču na epidemiju – navode radnici.

Zaposleni kažu i da je 8 radnika koji su juče bili u drugoj smeni prijavilo da ima male boginje, a da su obavešteni da je čak 80 radnika obolelo.

U “Juri” je novinarima kratko rečeno da ima „pojedinačnih slučajeva“ morbila, ali zvanično niko nije želeo da govori o tome.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde