VESTI DRUŠTVO Mihajlović: Auto-put Niš-Merdare-Priština gotov do 2020.

Mihajlović: Auto-put Niš-Merdare-Priština gotov do 2020.

161
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlovć najavila je da će projektna dokumentacija Niš-Merdare-Priština biti gotova početkom 2017. nakon čega će početi i njegova gradnja, koja bi trebalo da bude gotova do 2020. godine.

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc je rekla da je Evropska unija za projekte u Srbiji opredelila 175 miliona evra grantova i dodatnih 40 miliona grantova za zemlje zapadnog Balkana.

Mihajlović je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa evropskom komesarkom za transport u Vladi Srbije rekla da je taj autoput veoma važan za povezivanje i razvoj celog regiona kao i da je u železničkom saobraćaju prioritetan projekat modernizacija i elektrifikacija pruge Niš – Dimitrovgrad, s obzriom da je to jedini deo železničkog Koridora 10 koji nije elektrificiran.

„Za auto-put Niš Merdare krenulo se izradu tehničko projektne dokumentacije što se finansira sredstvima Fonda za zapadni balkan i gradnja auto-puta bi trebalo da bude gotova do 2020. godine“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je ukupna vrednost aktuelnih infrastrukturnih projekata u Srbiji pet i po milijadi evra.

Bulc je istakla da je Srbija ostvarila veliki napredak u oblasti saobraćaja i da će naša zemlja moći da se uključi u evropske putne i železničke koridore.

„Imamo 175 miliona za pojekte u Srbiji u periodu od 2014. do 2020. godine kao i novih 40 miliona evra koje smo obezbedili za projekte u zemljama zapadnog Balkana a za koje će moći da aplicira i Srbija“, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da je reč o grantovima, dodajući da je pored tih sredstava samo Evropska investiciona banka obezbedila Srbiji 1,2 milijarde evra, a da je EU ukupno pomogla Srbiju sa oko tri milijarde evra.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here