Mihajlović: Auto-put Niš-Merdare-Priština gotov do 2020.

Mihajlović: Auto-put Niš-Merdare-Priština gotov do 2020.

141
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlovć najavila je da će projektna dokumentacija Niš-Merdare-Priština biti gotova početkom 2017. nakon čega će početi i njegova gradnja, koja bi trebalo da bude gotova do 2020. godine.

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc je rekla da je Evropska unija za projekte u Srbiji opredelila 175 miliona evra grantova i dodatnih 40 miliona grantova za zemlje zapadnog Balkana.

Mihajlović je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa evropskom komesarkom za transport u Vladi Srbije rekla da je taj autoput veoma važan za povezivanje i razvoj celog regiona kao i da je u železničkom saobraćaju prioritetan projekat modernizacija i elektrifikacija pruge Niš – Dimitrovgrad, s obzriom da je to jedini deo železničkog Koridora 10 koji nije elektrificiran.

„Za auto-put Niš Merdare krenulo se izradu tehničko projektne dokumentacije što se finansira sredstvima Fonda za zapadni balkan i gradnja auto-puta bi trebalo da bude gotova do 2020. godine“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je ukupna vrednost aktuelnih infrastrukturnih projekata u Srbiji pet i po milijadi evra.

Bulc je istakla da je Srbija ostvarila veliki napredak u oblasti saobraćaja i da će naša zemlja moći da se uključi u evropske putne i železničke koridore.

„Imamo 175 miliona za pojekte u Srbiji u periodu od 2014. do 2020. godine kao i novih 40 miliona evra koje smo obezbedili za projekte u zemljama zapadnog Balkana a za koje će moći da aplicira i Srbija“, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da je reč o grantovima, dodajući da je pored tih sredstava samo Evropska investiciona banka obezbedila Srbiji 1,2 milijarde evra, a da je EU ukupno pomogla Srbiju sa oko tri milijarde evra.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR