VESTI DRUŠTVO Mihajlović: Gasovod do Bugarske početi odmah

Mihajlović: Gasovod do Bugarske početi odmah

118
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Projektna dokumentacija za trasu gasovoda Niš–Dimitrovgrad je završena i trebala bi što pre da počne da se radi – izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je novinarima u Beogradu rekla da i dalje stoji pri izjavi da je važno da Srbija ima drugi dotok gasa, budući da je Južni tok propao, da bi bila gasno i energetski stabilna.

Šteta je što Srbija nema drugi dotok gasa. Bez obzira na to koji pravac jednog trenutka bude ponovo u opticaju, moramo da razmišljamo o tome kako da imamo gasno-energetsku stabilnost. Sada smo, nažalost, još nestabilni – rekla je Zorana Mihajlović, dodajući da je sada jasno da „Južnog toka” neće biti, i to ne odlukom Vlade Srbije, već Ruske Federacije.

Na pitanje novinara o sudbini novca koji je opredeljen za Južni tok, ona je napomenula da je Vlada Srbije vodila računa o tome kako je on trošen, a reč je o 30 miliona evra koji su dati zajedničkom preduzeću.

Po njenim rečima, potrošen je za istražne radnje, pretprojektovanje, eksproprijaciju i sve što je moralo da se uradi u okviru tog projekta.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here