Milioni roditelja čuvaju DEČIJE ZUBE, a čuj te i razlog

Milioni roditelja čuvaju DEČIJE ZUBE, a čuj te i razlog

849
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sačuvajte mlečne zube deteta jer mu to jednog dana može spasiti život

Postoji jako dobar razlog da sačuvate mlečne zube deteta – i nisu sentimentalne prirode, već zdravstvene.

Sudeći po najnovijem istraživanju, mlečni zubi sadrže mnoštvo matičnih ćelija. U pitanju su posebne ćelije koje mogu da stvore zamensko tkivo ili neku drugu ćeliju u telu i izleče brojne bolesti.

Drugim rečima, u slučaju da detetu u nekom trenutku zatreba zamena tkiva, lekari mogu da iskoriste matične ćelije za stvaranje tog tkiva, bilo da je u pitanju, mišić, organ ili neki drugi deo tela.

Ako se sakupe i uskladište na pravi način, mlečni zubi mogu biti korišćeni za lečenje smrtonosnih bolesti koje dete ili član porodice može da dobije mnogo kasnije tokom života.

Ova opcija je odlična za sve roditelje koji su propustili šansu da uzmu matične ćelije iz pupčane vrpce nakon rođenja deteta.

Kako bi matične ćelije moge da urade svoj deo posla, potrebno ih je sačuvati na pravi način jer one tokom vremena gube svoja svojstva.

Za sada je najbolji način korišćenje usluga posebnih ustanova koje se otvaraju širom sveta koje se staraju da izvađeni mlečni zub što duže ostane svež.

U slučaju da se pojavi potreba za njihovim korišćenjem, matične ćelije mogu biti istog trenutka prebačene u bolnicu kako bi pomogle pacijentu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR