MUP potvrdio da su policajci tukli dečake u Nišu

MUP potvrdio da su policajci tukli dečake u Nišu

839
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dok niška policija već 3 meseca odbija da saopšti detalje incidenta u kome su dvojica srednjoškolaca pretučena, a njihovi roditelji tvrde da su ih tukli policajci, odgovarajući na poslaničko pitanje Zorana Živkovića, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je potvrdio da su dečake povredili policajci i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

U dokumentu koji je pre nekoliko dana dostavljen poslaniku Živkoviću, Stefanović po prvi put zvanično potvrđuje da su dečake povredili policajci iz takozvane „interventne jedinice“.

Prilikom postupanja službenika Policijske ispostave za dežurstvo i intervencije i sprečavanje bekstva, maloletni A. T. i L. N. zadobili su lake telesne povrede i to A. T. kontuziju brade, a L. N. kontuziju lica, u vezi čega su, nakon napuštanja službenih prostorija, zatražili lekarsku pomoć – piše u dokumentu koji je potpisao ministar.

U dopisu piše i da je protiv policajaca Milomira Petrovića i Miljana Tatića pokrenut disciplinski postupak zbog „teške povrede službene dužnosti“ i da su oni „privremeno udaljeni iz MUP-a, do okončanja disciplinskog postupka“.

Ministar navodi da je ceo predmet dostavljen i Osnovnom javnom tužilaštvu, koje bi trebalo da proveri da li su policajci time počinili i neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Podsetimo, dvojicu gimnazijalaca su 21. novembra policajci priveli zbog sumnje da su sa Tvrđavskog mosta skinuli nekoliko zastavica postavljenih u čast susreta premijera Srbije i Mađarske.

Dok roditelji optužuju policajce da su maltretirali i tukli dečake, prilažući i lekarske nalaze kao dokaz da je jedan od njih završio na ušivanju na maksilofacijalnoj hirurgiji, u policijskom izveštaju nema ni reči o tome da su dečaci bili povređeni.

Roditelji povređenih dečaka su tražili istragu i protiv policajaca podneli i krivične prijave, ali iz niške Policijske uprave nije bilo zvanične informacije o tome šta je ustanovila Unutrašnja kontrola.

Zbog ćutanja policije je reagovao i narodni poslanik iz Niša Zoran Živković, koji je premijeru Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću uputio i zvanično „poslaničko pitanje“, tražeći odgovor da li će protiv policajaca biti pokrenut disciplinski postupak.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR