VESTI DRUŠTVO Najavljena izgradnja još jednog akva-parka u Nišu kod hotela “Nais”

Najavljena izgradnja još jednog akva-parka u Nišu kod hotela “Nais”

1097
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iako je izgradnja akva-parka u Nišu najavljivana bezbroj puta, a do danas nijedan nije izgrađen, uskoro bi Nišlije mogle da provode letnje dane u vodenim parkovima na dve lokacije, jer će pored parcele u Niškoj Banji, najverovatnije i pored hotela “Nais” biti izgrađen moderan akva-park.

Projekat i dogovor sa suinvestitorima su u završnoj fazi, pojašnjava advokat Nataša A. Nikolić koja zastupa konzorcijum vlasnika koji su početkom jula prošle godine kupili motel “Nais”, a koji su zajedno sa investitorima došli na ideju da pored hotela grade akva-park.

Njega će graditi “investitori iz zemlje i inostranstva”, dodaje Nikolićeva, ali nije mogla da otkrije ko su oni dok ugovori ne budu potpisani. Planirano je da park bude završen već aprila naredne godine, kaže, pred letnju sezonu.

Prema sadašnjim planovima, pojašnjava, za prvu fazu radova biće neophodno 5 miliona evra, dok će celokupna investicija najverovatnije koštati oko 20 miliona evra.

Taj iznos će zavisiti od toga koji projekat bude usvojen i potpuno uvažen. Akva-park će se graditi sa ove strane gde je trenutno hotel “Nais”, tu praktično gde su ovi bazeni na tom delu. Zauzeće nekih 7 hektara zemljišta, po ovim projektima sadašnjim, ali se još ne zna šta će sve da obuhvati, odnosno koji je to sadržaj – objašnjava Nikolićeva.

U međuvremenu će se, kaže, kao što je i ranije najavljeno, dograditi i rekonstruisati hotel “Nais”, a ukupna površina parcele je oko 35 hektara.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here