Ne zna se kada će biti završeni stanovi za mlade naučnike

Ne zna se kada će biti završeni stanovi za mlade naučnike

120
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iako je rektor niškog Univerziteta Dragan Antić pre više od godinu dana rekao da bi izgradnja stanova za naučnike u Ulici Branka Krsmanovića, započeta 2008. godine, mogla da bude nastavljena marta 2015. godine, to se još uvek nije desilo “zbog pravnih problema”, a ne zna se ni kada će.

Već više od godinu dana radovi na zgradi na Bulevaru stoje, a kako je krajem 2014. godine objasnio Antić, razlog su bili pravni problemi, odnosno to što „još uvek nije usklađena pravna dokumentacija između Ministarstva prosvete i Jedinice za upravljanje projektima“.

Međutim, iako je tada rekao da bi završni građevinski radovi mogli da budu nastavljeni marta 2015. godine, i da bi za desetak meseci od tada cela zgrada mogla da bude useljiva, to se nije desilo jer, kaže, isti pravni problemi postoje i dalje i ne zna se kada će biti rešeni.

Ništa se nije promenilo. Čekamo da država kaže kada će da počne da se gradi. Na računu ima para, pare su od kredita Centralne evropske banke, samo je pitanje je kada će država da kaže može ili ne može. Dakle, čekamo da se reše ta pravna pitanja i ne znamo kada bi izgradnja mogla da se nastavi – rekao je Antić.

800x600_24-homepage-1

Inače, on je 2014. godine pojasnio da je problem u tome što treba da se definiše “šta će u pravnom smislu biti kada se stanovi izgrade”

U Ministarstvu se stalno smenjuje osoblje i nemaju kontinuitet u radu, pa tako odjednom u nekom trenutku utvrde da nešto fali od dokumenata koja treba da usklade sa JUP-om, to je njihova interna stvar za koju nismo nadležni – rekao je tada Antić.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR