VESTI DRUŠTVO Nema mira oko vaspitačica!

Nema mira oko vaspitačica!

540
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novi protest na Nišavi zbog kadrovskih promena u PU „Pčelica“.

Iako je u ponedeljak po podne, tokom protesta ispred Gradske kuće, gradonačelnik roditeljima nezadovoljnim zbog premeštaja 60 vaspitačica iz jednih u druge vrtiće obećao pomoć u rešavanju problema, na sastanku u utorak sa upravom „Pčelice“ nije postignut bilo kakav dogovor. Odluka direktora Zorana Jonića ostaje na snazi, a roditelji će – ako žele povratak na staro – svako ponaosob morati da podnose zahteve.

A, „trojni“ pregovori predstavnika roditelja, čelnika vlasti i direktora „Pčelice“ – iako zatvoreni za javnost – baš su bili burni. Jedna majka se rasplakala, druga je bila „zamoljena da napusti prostoriju“, a pomoćnik gradonačelnika Miloš Banđur tokom rasprave demonstrativno je napustio sastanak.

Ukoliko se vaspitačice ne vrate na prethodna mesta ovaj sastanak ćemo smatrati pukom kupovinom vremena – kažu majke Mirela Ilić, Milica Mitić i Jovana Milovanović. – Banđur je od Jonića zahtevao povratak u pređašnje stanje, pa napustio skup, a onda smo slušali više nego smešna obrazloženja uprave „Pčelice“.

Na kraju, uz uveravanje da protest i samoorganizovanje nezadovoljnih Nišlija nema bilo kakvu političku pozadinu, roditelji su poručili da će još danas početi popunjavanje zahteva – uvereni da će im čelnici lokalne samouprave pomoći u što skorijem rešavanju problema.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here