Nema mira oko vaspitačica!

Nema mira oko vaspitačica!

522
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novi protest na Nišavi zbog kadrovskih promena u PU „Pčelica“.

Iako je u ponedeljak po podne, tokom protesta ispred Gradske kuće, gradonačelnik roditeljima nezadovoljnim zbog premeštaja 60 vaspitačica iz jednih u druge vrtiće obećao pomoć u rešavanju problema, na sastanku u utorak sa upravom „Pčelice“ nije postignut bilo kakav dogovor. Odluka direktora Zorana Jonića ostaje na snazi, a roditelji će – ako žele povratak na staro – svako ponaosob morati da podnose zahteve.

A, „trojni“ pregovori predstavnika roditelja, čelnika vlasti i direktora „Pčelice“ – iako zatvoreni za javnost – baš su bili burni. Jedna majka se rasplakala, druga je bila „zamoljena da napusti prostoriju“, a pomoćnik gradonačelnika Miloš Banđur tokom rasprave demonstrativno je napustio sastanak.

Ukoliko se vaspitačice ne vrate na prethodna mesta ovaj sastanak ćemo smatrati pukom kupovinom vremena – kažu majke Mirela Ilić, Milica Mitić i Jovana Milovanović. – Banđur je od Jonića zahtevao povratak u pređašnje stanje, pa napustio skup, a onda smo slušali više nego smešna obrazloženja uprave „Pčelice“.

Na kraju, uz uveravanje da protest i samoorganizovanje nezadovoljnih Nišlija nema bilo kakvu političku pozadinu, roditelji su poručili da će još danas početi popunjavanje zahteva – uvereni da će im čelnici lokalne samouprave pomoći u što skorijem rešavanju problema.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR