Nema zajma za Niš-Priština, kako do 77km auto-puta

Nema zajma za Niš-Priština, kako do 77km auto-puta

315
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović očekuje da će evropska komesarka za transport Violeta Bulc pohvaliti Srbiju na uvođenju evropskih standard.

Mihajlovićeva je kazala da očekuje da će tema razgovora biti i model finansiranja brojnih projekata, među kojima je najvažniji autoput Niš – Merdare – Priština.

Uoči sutrašnje posete evropske komesarke Srbiji, Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je na TV Pink da je planirano da se Bulc sastane sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da će uslediti radni sastanci u ministarstvu.

Mihajlović kaže da će sa evropskom komesarkom razgovarati o brojnim regionalnim projektima među kojima je prvi na listi autoput Niš – Merdare – Priština, navodeći da EU finansira studiju izvodljivosti i jedan deo projektno – tehničke dokumentacije.

„Pričaćemo gde smo sada, treba da napravimo redosled kada možemo da očekujemo da se gradi 77 kilometara. Naš cilj i plan je da to bude sigurno sredinom sledeće godine“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija je glavni koridor između istoka i zapada, centralna je država zapadnog Balkana koja je pokazala da može da ima i političku i ekonomsku stabilnost i sada Srbija mora da ima i dobru infrastrukturu.

Govoreći o planiranim projektima, Mihajlović kaže da je Evopska komisija za izradu projektno-tehničke dokumentacije izdvojila više od 100 miliona evra, ali da mora da se razgovara o načinu finansiranja tih projekata.

„Očekujem podršku Evropske komisije za sve što Srbija radi i način na koji ćemo doći do finansiranja. Mi da se zadužujemo ne možemo. Moramo naći neki model finansiranja. Nadam se da će to biti samo jedna poseta u nizu“, rekla je Mihajlović.

Ministarka kaže da će sa evropskom komesarkom za transport razgovarati i o modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad i drugih pruga koje nas povezuju sa Republikom Srpskom i BiH, kao i o vazdušnom saobraćaju.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR