Niš u pripravnosti zbog najavljenih padavina

124
0
PODELI

U Srbiji se danas očekuje do 40 litara kiše po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Vodoprivredni centar „Južna Morava“ je u pripravnosti i sve službe i preduzeća koja su zadužena za ispitivanje stanja su neprestano na terenu, iz sata u sat se razmenjuju informacije i po rečima Dragoljuba Miljojković direktora ovog centra. Niš je spreman za očekivane padavine i moguć porast vodostaja Morave.

Na sajtu RHMZ-a je objavljeno meteorološko upozorenje, prema kojem se danas očekuje u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji obilne padavine sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a u jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde i više.

„Preduzeli smo sve preventivne mere. Sve službe koje su zadužene za pribavljanje informacija su na terenu i  budno se prati situacija. Očekujemo povećanje vodostaja jer se talas preliva sa zapada na istoka zemlje. Ciklon slabi ali se padavine očekuju i u ovom delu. U području Morave koju mi pratimo, očekujemo povećanje vodostaja ali sa preciznošću ne možemo da predvidimo koliko. Službe su u pripravnosti i situacija se prati iz minuta u minut“, rekao je Dragoljub Miljojković direktor Vodoprivrednog centra „Južna Morava“.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde