Niška Biblioteka bogatija za 3.000 knjiga na ruskom jeziku

131
0
PODELI

Klasici, ali i savremeni romani na ruskom jeziku, njih oko 3.000, na raspolaganju su građanima u niškoj biblioteci „Stevan Sremac“, a prema rečima direktorke Sonje Šuković, ovaj fond je jedan od najvećih u Srbiji.

Ovo će, kako naglašava Šuković, mnogo značiti i studentima ruskog jezika u Nišu, kojih ima 50, a do sada nisu imali veliki izbor literature.

Studenti imaju veoma mali izbor literature na ruskom jeziku, pa ih pozivamo da dođu u nišku Bibilioteku. Ta veza koja postoji između srpskog i ruskog naroda, a koja je bazirana na istorodnoj veri, na bliskosti dva jezika, pruža mogućnost da u Nišu svi građani, koji budu zainteresovani dođu i bliže upoznaju rusku kulturu – ističe Šuković.

Ruski kutak otvoren je u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom, organizacijom koja je i donirala knjige Biblioteci. Njihova ideja je da se građani na tom mestu okupljaju, gledaju filmove i čitaju ruske autore na književnim večerima, kako bi se upoznali sa kulturom ove zemlje.

Inače, direktorka podseća da Biblioteka već ima svoje odeljke vezane za Sjedinjene Američke Države, Francusku, Kinu, kao i zemlje Latinske Amerike.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde