Niška limunijada

Niška limunijada

197
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta, EU info kutak Niš u petak, 9. septembra od 11 sati organizuje „Limunijadu“ na kojoj će se Nišlijama predstaviti takmičar u brzom hodanju na OI 2016 Nenad Filipović, paraplivač Nemanja Tadić i reporter sa OI 2016 Dušan Jocić.

Ove godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija je imala najbolji rezultat u istoriji – naši igrači su osvojili osam medalja u sedam različitih disciplina. Trojica učesnika su u Brazil došla iz Niša. EU info kutak u Nišu ugostiće jednog od njih, Nenada Filipovića. Pored njega, o značaju sporta za decu i mlade u razvitku njihove ličnosti govoriće novinar Nemanja Tadić, dok će o sportskim uspesima osoba sa invaliditetom, uz limnadu, govoriti paraplivač, Nemanja Tadić.

‘’EU info kutak jednom mesecno organizuje susrete ispijanja kafe, ili u ovom slučaju – limunade – zbog sportskog karaktera samog događaja, sa ljudima koji, po našem misljenju, imaju šta da poruče i da podele svoje iskustvo sa drugima, podstičući ih da i sami budu bolji u onome što rade. S obzirom na radost koju nam je donela Olimpijada i aktuelnost Paraolimijade, sport se nametnuo kao logična tema za ovaj mesec. O sportu, ali i zdravim životnim stilovima, fer – pleju, motivaciji, toleranciji pričaćemo sa našim gostima, tj. domaćinima Limunijade – Nenadom, Nemanjom i Dušanom. Kako je sport od izuzetne važnosti za mlade kroz EU program Erasmus+ u ulažu se značajna sredstva koja promovišu sport da bi podsakle mlade na fizičku aktivnost’’, rekla je menadžerka EU info kutka Danijela Vučić.

„Limunijada“ koja se organizuje u petak, 9. septembra od 11 sati u prostorijama EU info kutka u Voždovoj br. 5 deo je obeležavanja Evropske nedelje sporta koja se održava od 7. do 13. septembra.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR