Niški Aerodrom dobija novo vozilo za odleđivanje

198
0
PODELI

Aerodrom „Konstantin Veliki“ dobiće 32 miliona dinara iz budžeta grada Niša za nabavku vozila za sprečavanje zaledjivanja aviona, odlučeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bandjur je istakao da je nabavka novog vozila potrebna zbog toga što na niškom Aerodromu trenutno postoje dva takva vozila, ali jedno je staro i kupljeno još 1971. godine, dok je drugo pokvareno.

„Aerodrom će za iznos od 32 miliona dinara povećati osnivački kapital, koji sada iznosi devet miliona dinara. Mi na taj način povećavamo cenu aerodroma, jer on vredi onoliko koliki mu je osnivački kapital“, kazao je Bandjur.

Direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović pojasnio je da se vozilo kupuje prema studiji koja je rađena 2016. godine. Priznaje da se dešavalo da, pogotovo u toku zimske sezone, dođe do kvara, ali su se te situacije brzo rešavale u hodu. Osim ova dva, stara vozila, niški Aerodrom je iznajmio još jedno, najsavremenije, tako da trenutno nema problema u funkcionisanju.

„Kad pola Evropa ima problema sa sobraćajem u ovim zimskim uslovima, onda ne čudi da će i niški imati problem, posebno ako uzmemo u obzir u kakvom je stanju pre dve godine zatečena oprema“, rekao je Avramović.

On je dodao da je zadovoljan činjenicom da se ipak sa niške vazdušne luke saobraćaj normalno odvija. Pista se čisti 24 sata dnevno i samo jedan avion zbog smanjene vidljivosti nije mogao da sleti.

„Vi imate samo jedan let iz Berlina koji je usmeren ka sofijskom aerodromu u dolasku zbog smanjene vidljivosti, ali je zato dva sata kasnije taj avion došao iz Bugarske i prevezao putnike iz Niša“, ističe Avramović. „Kada stvari krenu loše, onda ide sve loše, pa se tako desilo i da se u tom trenutku pokvari i NIS-ova cisterna“, naglašava i dodaje da se takve stvari rešavaju u hodu.

Kritike su uvek dobro došle, ali treba da budu usmerene na poboljšanju rada Aerodroma.

„Na žalost kritike iz Niša, ali i iz Beograda koje dobijamo se svode na nivo ličnih obračuna“, rekao je Avramović.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite vaš komentar
Upišite Vaše ime ovde