SPORT OSTALI SPORTOVI Niški polumaraton po 21. put

Niški polumaraton po 21. put

269
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pod pokroviteljstvom grada Niša, a u organizaciji Atletskog kluba „Niški maraton“, u našem gradu će se 2.septembra održati 21. po redu internacionalni Niški polumaraton. Početak je zakazan za 18 časova.

Svečano otvaranje ovog tradicionalnog takmičenja predviđeno je za 17:45 časova, a potom će startovati trke.

Takmičari će trku otpočeti kod hotela „Ambasador“ u centru grada i trčati sledećim ulicama: Voždova – Kralja Stefana Prvovenčanog – 7.Juli – Bulevar Nemanjića (do Trošarine) – Bulevar Cara Konstantina – do Brzog broda gde će se okrenuti i trčati nazad istom stazom do kružnog toka. Odatle će ponovo ući na Bulevar a u Somborskoj ulici biće drugo okretište.

U povratku trkači će proći Somborskom ulicom – Bulevarom Medijana – Bulevarom Cara Konstantina – Bulevarom Nemanjića i odatle sve do cilja koji je predviđen kod spomenika na Trgu kralja Milana.

Za pobednike u muškoj i ženskoj konkurenciji pripremljeni su pehari, kao i pobedničke medalje i diplome za troje prvoplasiranih.

Pored glavne trke, polumaratona, biće organizovano još nekoliko trka: u 18:05 časova „bebi trka“ (150m) za decu uzrasta do 7 godina – od glavne pošte do spomenika u centru, a potom i trke predviđene za decu uzrasta osnovne i srednje škole (300, 400 i 800m), koje će ići Voždovom ulicom – od centra do Suda.

U periodu od 15:00 do 21:00 saobraćaj u Voždovoj ulici (od centra do Suda) i ulici Generala Milojka Lešjanina (od centra do Ureda) biće obustavljen.

Takođe, u vremenu od 18:00 do 20:30 časova biće zatvorene sledeće ulice: Stefana Prvovenčanog7.JuliBulevar Nemanjića do TrošarineBulevar Cara Konstantinado Brzog brodaBulevar MedijanaSomborska ulica. Detaljnije informacije o saobraćaju pročitajte OVDE.

Svake godine ovu trku istrči oko 150 takmičara iz svih krajeva sveta, pa se i ovog puta očekuje toliko prijavljenih.

Iz kluba apeluju na sugrađane da podrže ovu manifestaciju jer će tako zajedno poslati još lepšu sliku iz grada na Nišavi.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here