Niški srednjoškolci najbolji u izradi igrica i aplikacija

Niški srednjoškolci najbolji u izradi igrica i aplikacija

464
0
PODELI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na devetom nacionalnom takmičenju iz informatike “Raf Challende 2017” koje je u Beogradu održano za učenike srednjih škola iz Srbije, dva niška đaka odnela su pobedu u dve kategorije, onu koja se odnosi na izradu video igrica i onu za izradu videa na temu “Igra”.

Iako je za takmičenje u tri kategorije, kako ističu organizatori, pristiglo preko 100 radova, u finale je pozvano 37 srednjoškolaca, od kojih su Miloš Vukadinović, učenik Gimnazije “Svetozar Marković” i Đorđe Petrović, učenik Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” iz Niša briljirali u drugoj i trećoj.

Vukadinović koji je na takmičenju pokazao najviše iskustva u izradi video igrica, kada je u pitanju inovativnost, zanimljivost i funkcionalnost, ne krije da strast prema računarima gaji još od malih nogu. Danas je, međutim, ta strast prerasla u nešto mnogo ozbiljnije, a uspesi koje Miloš niže, pokazuju da je na dobrom putu da postane ozbiljan programer.

“Napravio sam 2D igricu za kompjuter, sa žanrom misterija, horor i osvojio prvo mesto. Komisija je rekla da je moj rad originalan, da ima dobro osmišljene algoritme i da sam program ispunjava kriterijume koje su oni zahtevali”, kaže Vukadinović

Đorđe je prvo mesto osvojio u kategoriji koja se onosi na izradu videa na temu “Igra”.

Oba takmišera osvojila su šansu da pohađaju kurs „Web developer“ ili zamenu za stručnu literaturu, šestomesečnu pretplatu za časopis „Svet kompjutera“ kao i i laptop, odnosno tablet.

Finale devetog informatičkog takmičenja “Raf Challenge 2017” organizuje Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda, a ove godine ono je održano 18. marta na Računarskom fakultetu u prestonici.

Pored druge kategorije koja se odnosi na video igre, srednjoškolci su imali priliku da se takmiče i u kategoriji čiji je zadatak bio napraviti prezentaciju na temu “Zašto se baviti informacionim tehnologijama”, kao i napraviti audio i video materijal na temu “Igra”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

POSTAVI ODGOVOR